Броени дни преди историческия си първи мач в Европа Арда изигра последната си лятна контрола. Треньорът Николай Киров държи в пълно медийно затъмнение спарингите на тима, за да ограничи възможностите за разузнаване на Апоел Беер Шева. Генералната репетиция беше срещу аматьорите от хасковския клуб Старско, който участва в Областната група.  
 
Тимът от Кърджали спечели с 4:0, а шанс за изява получиха играчи, които досега са взели по-малко участия в контролите, като между тях бе и завърналият се след операция Петко Ганев. На терена бяха и гласените за титуляри нови  попълнения Илия Юруков и Светослав Ковачев, както и Румен Руменов, Иван Тилев и Жуниньо. 
 
Отборът на Апоел Беер Шева пристига в България днес и също ще ползва Момчилград за своя база. Израелците ще отседнат в хотел „Конак“, който има опит в посрещането на спортни отбори. Апоел пътува с чартърен полет до Пловдив. С тима на Рони Леви няма представители на медиите и фенове.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.