Арда Кърджали е първият четвъртфиналист в турнира за Купата на България, след като в осминафиналите тимът на Александър Тунчев победи втородивизионния Марица Пловдив с 3:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата завърши при нулево равенство, а в допълнителните 30 минути си размениха по един гол.

Двата тима изиграха равностоен двубой, в който чисти положения пред двете врати липсваха. Развръзката можеше да настъпи в продълженията, когато само в рамките на 180 секунди паднаха три гола.

start-photo.bg
23 снимки

Най-напред в 114-ата минута Тонислав Йорданов от състава на Арда нацели напречната греда на Илия Николов, а минута по-късно домакините откриха резултата. Точен за Марица бе Радослав Апостолов-Щайгата с красиво попадение, след като прехвърли вратаря на гостите от центъра на терена. Радостта на "жълто-сините" обаче бе кратка, тъй като в 118-ата Ласана Н'Диайе изравни и така срещата трябваше да се реши след изпълнение на дузпи.

При 11-метровите наказателни удари пропуски за Марица направиха капитанът Валери Домовчийски при първото изпълнение, Димитър Аврамов при четвъртото и вратарят Илия Николов при петото, а тимът на Арда сбърка само веднъж и по този начин гостите от Кърджали продължават напред към четвъртфиналите в турнира за Купата на България.