Спортният директор на Арда - Ивайло Петков, застана пред камерите на DIEMA SPORT преди четвъртфинала от Sesame Купа на България срещу ЦСКА. Петков призна, че в клуба има постъпила оферта за футболист, която по всяка вероятност ще бъде приета.

„Категорично потвърждавам думите на Тунчев, че още в началото имахме разговор. Ако ръководството реши, че нещата не се получават, сядаме и се разбираме като цивилизовани хора. Имаше натрупване, защото ако погледнем последните мачове... завършихме лошо сезона и се надявахме да стартираме по-добре, но и двата мача, въобще не става въпрос, че паднахме от Левски. Причината е, че трябваше да се направи някаква реформа“, започна Петков.

„Аз благодаря на Александър Тунчев за цялата работа при нас. Пожелавам му успех и смятам, че той има голямо бъдеще. Надявам се да си намери по-скоро отбор. Аз като дойдох в Арда преди 3 години, работих с Николай Киров. Чухме се и бързо се случиха нещата. Той е дал много на този клуб. Тогава се разделихме и той отиде в ЦСКА 48 и се разделихме нормално. В съвсем кратки срокове се случиха нещата. Докато Тунчев беше в отбора, не сме преговаряли с никой. Конкретно за часове говорихме с Киров и други двама, но той познава атмосферата в отбора и си е вкъщи“, продължи той.

„По-хубаво от това да играеш на Националния стадион срещу отбор, който играе футбол – няма. Надяваме се да продължим. Целите ни остават атакуване на европейските места. Смятам, че този трансферен прозорец бяхме активни. Последно взехме Каскардо, който е на две тренировки. Има оферта за футболист на Арда, който по всяка вероятност ще бъде продаден. Имаме желание да привлечем 1-2 човека, но това е лошо, че се случва накрая. Търсим халф и централен защитник“, завърши Петков.