Треньорът на Арда Николай Киров коментира пред DIEMA SPORT победата над Славия, която класира отбора за финала на турнира за Купата на България. Той призна, че двубоят е бил много труден, но като цяло тимът му е бил по-добрият в двете срещи и заслужено отива на финал.
 
"Определено беше тежко. Ключовите моменти в мача бяха голъ и спасената дузпа. В поредна среща имахме много трудности, разполагахме само с трима полеви играчи на скамейката. Лошото е, че във всеки мач излиза по един играч заради травма. При този сгъстен цикъл напоследък целта ни е да възстановяваме състезателите и да ги подготовяме за следващия мач. Дано някои от контузените играчи да се оправи за предстоящите двубои.
 
Играхме стабилно в защита и търсехме нашите моменти. Имахме ги през първото полувреме, след почивката  умората ни налегна и затова Славия ни понатисна в края на мача. Започнахме агресивно, но това е стил на нашия отбор. Пресирахме дълбоко противника, но през втората част Славия заигра с двама нападатели, по-директно, и нямаше как да излезем по-напред.
 
Много е важно е да излезеш на футболния небосклон на България. Кърджали е район с традиции  мъм футбола и този финал може да изведе Арда на съвсем различно ниво.
 
Няма как да имам предпочитание за съперник на финала. Лудогорец и ЦСКА са пред нас в класирането и ще е много трудно. Не искам да мисля отсега за финала, а се концентрирам върху следващия мач, в който съперник ще е Берое - пряк съперник за четвъртото място, което става актуално за евроквота", заяви Киров.