Наставникът на Арда Николай Киров бе здраво стъпил на земята по време на пресконференцията си преди финала срещу ЦСКА за Купата на България утре вечер. Според него в този тип сблъсъци няма фаворит и победител ще е този, който е по-дисциплиниран и концентриран.

Emona Tsoncheva / LAP.bg
21 снимки

"Арда е един от младите клубове в efbet Лига и е хубаво, че още на втората година, в която се състезаваме тук сме стигнали до такъв двубой. Приповдигнато настроение е. Виждаме го при футболистите. Важното до мача е да концентрираме състезателите, защото тези двубои се печелят от отборите, които са по-дисциплинирани и по-концентрирани", започна той.

"Бил съм и от двете страни на тези финали. За мен в тези срещи няма фаворит. Имаме доста играчи, които са печелили трофея и този опит е полезен", призна Киров.

"Има няколко трофея в музея на Арда, независимо, че не са от елита. Надявам се те да се умножат. Имаме още няколко часа, за да подготвим отбора", продължи специалистът.

Относно липсващите:

"Чисто здравословно са на 100%. Въпросът е как ще се чувстват на терена. Затова още не сме решили вида, в който ще бъдем утре."

"Анализираме сме дълго нашия съперник. Всеки има своите силни и слаби страни. Усилията ни са насочени към слабите им страни", каза треньорът.

За шанса да се стигне до дузпи:

"Тренира се всяка възможност, която предоставя финалът."

"Арда ще има привърженици утре. Най-вероятно бройката няма да е такава като на ЦСКА, но са доказали през последната година, че са доста верни, и че ще са с нас", завърши изказването си спецът.