През изминалата седмица отборът на Арда Кърджали дочака своя исторически момент. Кърджалийският състав изигра първи двубой в елитната дивизия на българския футбол срещу Ботев Пловдив. Срещата се превърна в същински празник за целия град.

Феновете на Арда неслучайно често се връщаха към датата 29-ти май. Тогава именно отборът от Кърждали изкова своето дебютно участие в efbet Лига, след спечелването на паметния бараж срещу състава на Септември. 45 дни по-късно, на 13-ти юли, дойде и мечтания за града миг, в който Арда се изправи срещу Ботев Пловдив за първи двубой на двата тима за сезон 2019/2020 година.

Бурята от емоции се усещаше из целия град в часовете и дните преди големия двубой. Голяма част от привържениците се обединиха около идеята, че това е момент, който беше чакан от 95 години, толкова значимо беше това събитие. Този миг беше достатъчно значим, за да премахне границите на етническите различия. Всеки фен на отбора вярва в играчите и ръководството.

Празникът обаче се оказа краткоизживян. Само след 4 минути игра главният съдия Станислав Тодоров прекрати двубоя, поради изливащия се проливен дъжд.

Радостта и доброто настроение се завърна обаче само 24 часа по-късно. В неделя, 14-ти юли, двубоят все пак се проведе. Привържениците на Арда Кърджали отново бяха многочислени на стадион “Арда Арена“. Те имаха и своята причина да за радост, след като отборът дебютира в елита с нулево реми и историческа първа точка срещу финалиста от Купата на България през миналия сезон. Точка, която беше празнувана от целия град.