Отборът на Арда Кърджали излиза в двубой от първия кръг на новия сезон на efbet Лига срещу Ботев Пловдив. Двубоят ще се играе в Кърджали, като началният час на мача е 18:30. Това ще е и първи двубой в историята на Арда в елита.

Отборът от Кърджали направи сериозна селекцията през лятото, като в отбора бяха привлечени цели 11 футболисти. Това може да се окаже нож с две остриета, тъй като тези играчи ще трябва бързо да се адаптират към отбора и града. Те също така ще трябва да се справят с повишените очаквания на фенове и специалисти към отбора.

Треньорът на Арда Стамен Белчев сподели своето мнение за състоянието на отбора преди началото на сезона.

„Не е състоянието, което трябва да показва Арда, не ме задоволява. Ще трябва да коригираме грешките. В събота трябва да покажем друго лице“.

“Доволен съм от селекцията, успяхме да вземем това, което ни трябва. Надявам се да имаме по-добра сработка и да изглеждаме като отбор. Можем да изглеждаме по-добре с повече работа“.

“Това е първи двубой в историята на клуба в елита. Излизаме срещу постоянен отбор, с нов треньор. Трябва да покажем друго лице. Трябва да си подобрим играта в оставащото време до началото“, сподели Белчев.

При Ботев, от друга страна, се наблюдават далеч по-малко промени, като при “канарчетата“ акостираха само 5-ма нови. Новият треньор на Ботев Желко Петрович ще има сложната задача да замени Николай Киров, който постигна големи успехи с “жълто-черните“.