Ивайло Димитров е едно от новите попълнения на ПФК Арда. Той играе на поста централен нападател, но може да бъде използван и от ляво на фланга. Димитров за последно ига в казахстанския Жетису, а преди това в Арарат, Славия, Добруджа, Несебър, Етър, Академик София и ЦСКА. 

Няколко дни преди първия исторически мач на Арда в Първа лига, той даде интервю за клубния сайт.

- Ивайло здравей, ти си едно от новите попълнения в Арда. Проведе вече няколко тренировки с новите си съотборници, как намираш атмосферата в отбора?
- Здравейте, доста приятно изненадан съм от целия проект, който е направен тук в Кърджали. Терен, базата, всичко е абсолютно ново и ние имаме много добри условия за тренировка, и работа. Надявам се ние да изпълним целите, които са поставени пред нас.

- Предполагам се познаваш с повечето футболисти, от българите, които са в отбора?
- Да, с абсолютно всички от българите се познаваме, засичали сме се по терените. С чужденците сега се опознаваме, както се казва.

- Как намираш отбора на Арда?
- Доста симпатичен отбор, има доста млади футболисти и се надявам да ни тръгнат нещата.

- Какво те накара тук в Арда да продължиш твоята кариера?
- Като цяло ми хареса проектът, който са измислили хората. Както се казва, това няма да е за една година, проектът е дългосрочен. Това е една от основните причини да избера Арда.

- Първият мач на Арда ще е тук на "Арена Арда", стадионът ще е пълен. Това обаче ви задължава доста.
- Определено е така. Това, което си говорим в съблекалнята е, че се очакват между 10 и 12 000 зрители за първия двубой. Ще бъде невероятна атмосфера и се надявам да зарадваме нашите фенове с една добра игра и един хубав резултат.

- Говори ли със Стамен Белчев, какво ще иска от теб, на какъв пост ще играеш, понеже ти можеш на няколко да участваш.
- Проведохме разговор, но това точно не сме го коментирали, понеже аз малко съм изостанал с физическата подготовка и сега наваксвам. Надявам се до 10-15 дни да съм в оптимална форма и да помогна на отбора.

- Точно това беше следващият ми въпрос, как си физически?
- Мисля, че не съм напълно готов. Имам какво още да се желае, всеки ден наваксвам изостаналото.

- Можеш ли да обещаеш колко гола ще вкараш?
- То това е чисто за статистиката. Важното за мен е да съм здрав, а те головете после ще си дойдат. Колкото повече, толкова повече.