Румян Овсепян е новото попълнение на Арда Кърджали. Арменецът пристигна днес в София и се очаква да подпише с новака в Първа лига. Самият той заяви, че има наблюдения върху българския футбол.

„Преди време играх контрола срещу Левски. Знам, че това е силен шампионат. Харесва ми и страната и мисля, че футболът в нея е на добро ниво”, коментира той при пристигането си.

Овсепян има 17 мача с националния отбор на Армения. Освен това за своите 169 мача в арменския елит той има отбелязани 30 гола и  19 асистенции. Въпреки че е използван повече като дефанзивен халф, Овсепян сподели, че няма притеснения да играе и пред опорните полузащитници.

„Играя като дефанзивен халф, но мога да играя и в нападение. За мен няма значение. Чувствам се добре и на двете позиции. Важното е къде съм необходим на треньора”, допълни той.

В последния месец Овсепян е тренирал индивидуално в търсене на нов отбор, но изрази надежда, че бързо ще навлезе във форма и ще помогне на новия си тим в Първа лига.

„Честно казано, за последно играх преди повече от месец. Досега си търсих отбор и съм тренирал само индивидуално. Старах се да се поддържам във форма и се надявам, че ще съм готов за игра съвсем скоро”, завърши арменецът


Още по темата:

Това е новата звезда на Арда Кърджали

Арда подписва с арменски национал

Арда с оферта към Косъма