Цял Кърджали тръпнеше в очакване на първия мач на местния Арда в елита. И хиляди се събраха на "Арена Арда" да видят любимците си в битката с Ботев Пловдив, но не можаха да се насладят на зрелището. Просто защото природата реши друго. 

В минутите преди началото на двубоя над югоизточния град се изсипа невероятен порой, който наводни терена за отрицателно време. Главният съдия Станислав Тодоров реши все пак да даде начален сигнал на битката, но само четири минути по-късно прекрати събитията на терена. 

За толкова краткото време теренът се превърна в басейн, топката не можеше да се движи нормално и в крайна сметка арбитърът прецени, че най-важно от всичко е здравето на футболистите. Последва кратка дискусия с делегата на мача Райчо Райчев и мачът беше отложен. 

Lap.bg
11 снимки

По правилник, двубоят трябва да се изиграе в рамките на следващите 24 часа. Кога точно ще се насрочи двубоят, предстои да се разбере. Трябва да се отбележи обаче, че на стадиона в Кърджали няма осветление и мачът трябва да се проведе следобед. 

Иначе за тези четири минути, в които имаше някакъв футбол в Кърджали, имаше една-единствена ситуация. Тя беше секунди преди прекратяването му, когато новата звезда в атаката на Ботев Тайлон излезе зад защитата сам срещу вратаря, но в последния момент беше пресрещнат от Пламен Крумов и опасността беше прекратена. 

Малко след това Станислав Тодоров наду свирката, прибра играчите, а малко по-късно реши двубоят да бъде отложен. Това означава, че той ще се доиграе в рамките на неделния ден и ще стартира от 4-та минута нататък. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Арда: Иван Караджов, Дарко Глишич, Венцислав Василев, Зоран Гаич, Пламен Крумов, Деян Лозев, Иван Коконов, Емил Мартинов, Румян Ховсепян, Жоао Аморим, Елиша Сам;

Резерви: Николай Банков, Милен Стоев, Александър Георгиев, Митко Плахов, Венцислав Бенгюзов, Радослав Василев, Петър Христов;

Ботев Пд: Георги Аргилашки, Еберт Кардосо, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Филип ван Арнем, Тайлон, Радослав Терзиев, Тодор Неделев, Антон Карачанаков, Лъчезар Балтанов, Филип Филипов;

Резерви: Янко Георгиев, Костадин Ничев, Родни Клустер, Станислав Шопов, Лазар Марин, Иво Казаков, Кристиан Добрев.