Наставникът на Арда Кърджали Стамен Белчев коментира очакванията преди старта на шампионата в efbet Лига през сезон 2019/2020.

- Г-н Белчев предстои първи исторически мач за Арда в Първа лига, готов ли е отборът?
- Да, наистина е така. Утре ни предстои първи исторически мач. Във времето, което работихме заедно мисля, че свършихме доста работа. За съжаление определени футболисти се включиха на по-късен етап, но мисля, че отборът ще покаже едно добро ниво и по този начин ще задоволи претенциите, които имат феновете към тях.

- Новите футболисти как са към този момент, вече изиграхте една контролна среща?
- Точно за тях имах предвид, че се включиха на по-късен етап. Но въпреки това те много се стараят в тренировъчния процес за да наваксат това, което са изостанали. Със сигурност няма да са на 100 процента готови, но съм сигурен, че ще покажат едно добро лице.

- Имате ли някакви проблеми в състава, освен наказаните Ахмед Осман и Веселин Марчев?
- Към този момент нямам, надявам се и до началото на мача положението да е същото. Освен двамата, които казахте, че са наказани останалите всички тренират, а след последната тренировка ще определя групата, която отива на лагер.

- Лично вие как виждате отстрани момчетата, готови ли са? Все пак Първа лига, първи мач, домакинство тук в Кърджали?
- Това, което виждам, че отборът се старае много. Виждам дори на моменти, че са малко пренавити и трябва малко да се успокоим, и да намалим емоциите. Трябва да бъдем разумни, да не прегаряме, за да покажем истинските си възможности, които надявам се не са малко.

- Тези футболисти, които са тук от миналата година, осъзнават ли, че Първа лига е съвсем различна от Втора лига?
- Доста пъти сме говорили на тази тема, че колкото по-рано всички осъзнаят, не само тези от миналата година, а и всички, че нивото на efbet Лига и Втора лига е доста различно. Постоянно за това говорим, че футболът в efbet Лига е много по-бърз, много по-динамичен и трябва да свикваме точно с това нещо за да може да не сме изненадани по време на мачовете.

- Успяхте ли да се запознаете с играта на Ботев Пловдив?
- Да, като цяло имаме информация за състава на Ботев Пловдив. Един от отборите, който въпреки, че миналата година в плейофите не показа едно добро лице, е отбор, който има постоянство. Нямат текучество на футболисти, докато при нас знаете, че правим нов отбор. Надявам се да се противопоставим на силните им страни и да се възползваме от 
слабостите, които според нас показват те. Всичко е в нашите глави първо и после в краката на футболистите за да можем да ги ориентираме в обстановката, и те да го покажат в самия мач после.

- Вие имате сериозен опит в Първа лига, какво бихте им казали и на младите, и на другите футболисти, които ще се появят на "АРЕНА АРДА" утре в 18:30 часа?
- Това, което преди всеки мач им казвам, че футболът е доста сериозна работа, трябва да са максимално отдадени на него, за да могат изпитват удоволствие от това, което работят. Никой не трябва да го е страх от грешки, трябва да излизат спокойни за да могат да си покажат истинските възможности. Трябва най-вече да се раздадат на терена, ние 
другото ще го оценим отстрани.

- Усеща ли се вече настроението на феновете в града?
- Да, настроението е приповдигнато и очакванията към клуба са високи, което е нормално. Надявам се утре с играта си да бъдем на нивото на феновете, които не се съмнявам, че ще бъдат нашият 12-ти играч и ще ни подкрепят както досега по пътя към efbet Лига.