Старши треньорът на ПФК Арда Стамен Белчев даде интервю за клубния сайт, след края на първия лагер.

Треньорът говори за новите футболисти, които дойдоха в отбора, разликата между Първа и Втора лига, на какъв етап от подготовката се намира Арда в момента и други интересни теми.

- Г-н Белчев, приключи първата част от подготовката на Арда, каква е вашата равносметка?
– Моята равносметка е, че свършихме голям обем от работа за това, което бяхме планували като цяло. В контролите не бяхме това, което на мен ми се иска на този етап, но тепърва ще окомплектоваме състава. Като знаете дойдоха нови футболисти, които не взеха участие в последната контрола и сега ни предстои ужасно много работа за да подобрим играта във всички зони.

- Къде са проблемите на Арда?
– Знам, че разликата между Първа и Втора лига е огромна, и със сигурност с новите попълнения, които взехме ще достигнем нивото. Но за съжаление закъсняваме, както виждате остават две седмици до първия мач. В понеделник всички ще направят първа тренировка заедно в Кърджали и се надявам до началото на първенството всички да бъдат готови.

- Успяхте ли да свършите това, за което бяхте дошли тук, макар, че доста от новите попълнени дойдоха в края на лагера?
– Да, наистина е така. От както новите попълнения са тук, те работят по специална програма, даже сега събота и неделя те ще тренират, а другите ще имат два дни почивка. Трябва максимално бързо да наваксат това, в което са изостанали.

източник: fcarda.bg

- Как са футболистите физически, както новите, така и тези, които са тук от първия ден?
– Тези, които са от първия ден тук със сигурност имат натрупана доста умора от тренировките. От новите има такива, които са изостанали малко, други са тренирали с лични кондиционни треньори, което е нормално за професионалисти, които си вадят хляба с това. С всеки ще подходим индивидуално, за да са максимално подготвени за началото на първенството.

- Арда прави удар след удар на трасферния пазар, кажете нещо за новите, които дойдоха в отбора.
– Според нас, тези, които дойдоха ще ни свършат работа, добри са физически и се надявам максимално бързо да се приобщят към колектива и да разберат идеята ми за футбола. Това, че имаме футболисти, не значи, че имаме отбор. Тепърва ще окомплектоваме отбора.

- Тук в Банско и Разлог има доста отбори от Първа лига, вие изгледахте техни контроли, къде се намира според вас Арда?
– Арда се намира доста назад от това, което тези футболисти показаха и точно поради това привличаме нови футболисти. Нека не се заблуждаваме, но пак ви казвам, нивото между първа и Втора лига е голямо.

- Първият домакински мач за Арда ще бъде в Кърджали, атмосферата на стадиона със сигурност ще е невероятна.
– Да със сигурност е така. Това е добре за нас и за региона, първи мач в Първа професионална лига. Надявам се времето до първия мач да ни стигне и да виждам това, което искам като начин на игра. Това, че ще играем в Кърджали се надявам да бъдем на ниво и да зарадваме феновете, които съм сигурен, че ще напълнят стадиона и ще направим един празник.