Тимът на Арда използва по най-добрия начин почивката за националните отбори и изигра контролна среща с Ботев Гълъбово. Двубоят се проведе на "Трейс Арена" в Стара Загора и елитният тим надделя в него с 2:0.

Наставникът на тима от Кърджали Стамен Белчев бе дал почивка на Иван Караджов, Спас Делев, Конър Рандъл, Емил Мартинов, както и на националите Деян Лозев, Румян Ховсепян и Илиас Хасани.

Още в началото Иван Коконов получи хубав извеждащ пас в наказателното поле, но стража на Ботев парира удара му. Малко по-късно и Радослав Василев имаше възможност за удар, но той не попадна в мрежата. Все пак рожденикът Радослав Василев си направи подарък за празника.

В 32-та минута той засече с глава перфектно центриране на Александър Георгиев в наказателното поле, и от непосредствена близост откри резултата. Играчите на Ботев Гълъбово отправиха първият удар към Банков в 36-та минута, но той попадна право в неговите ръце.

В 57-та минута бившият играч на Арда Ерай Карадайъ имаше отлична възможност да се разпише, но от няколко метра не можа да намери рамката на вратата пазена от Банков. В 60-та минута Ахмед Осман отправи опасен удар от границата на наказателното поле, но топката мина над напречната греда. В 65-та минута Дарко Глишик също отправи удар към вратата на ботевци.

В 71-та минута при една контраатака на Арда Илиша Сам изведе отлично Ахмед Осман в наказателното поле и той с едно докосване вкара топката в мрежата покачвайки на 2:0. В 83-та минута главният съдия отсъди 11-метров наказателен удар за спъване на Димитър Атанасов в наказателното поле.

Именно потърпевшият застана зад топката, но Месут Юсуф показа отличен рефлекс и парира удара на преотстъпения от Арда на Ботев Гълъбово играч. При този резултат завърши и срещата.

Съставът на Арда: 91 Н.Банков, 22 А.Кръстев, 71 П.Крумов, 5 З.Гаич, 25. М.Леони, 4 М.Стоев, 33 Д.Сидоел, 17 И.Коконов, 15 Л.Уилиан, 30 Ж.Аморим, 99 Р.Василев

Резерви: 23 М.Юсуф, 3. А.Сесай, 12 Д.Глишик, 11 А.Георгиев, 10 А.Осман, 29 П.Христов, 45 И.Сам