Арда се класира за осминафиналите за Купата на България за четвърта поредна година. Кърджалийци надиграха с 2:1 като гост Дунав в Русе. Ранни голове в двете полувремена решиха изхода. Още в 5-ата минута Жуниор Палмарес изведе гостите напред. Това бе първо попадение за бразилеца с екипа на Арда. Той бе привлечен през лятото. Иван Тилев удвои в началото на втората част.

 

В 83-ата минута обаче Йордан Димитров от фал върна едно попадение за Дунав, но за повече “драконите” нямаха сили. Това бе 11-и гол за нападателя на русенци от началото на сезона. Той има 10 на сметката си във Втора лига, като в последния кръг блесна с хеттрик срещу Спартак Плевен при победата с 4:2.

 

Силните му игри са хванали окото именно на Арда, пише „Тема спорт“. 29-годишният син на бившия футболист на ЦСКА Йордан Димитров-старши е родом от Русе, но във визитата си вече има периоди в чужбина – в Малта и Кипър. Шефът на кърджалийци Ивайло Петков познава отлично Димитров. Той е бивш спортен директор именно на Дунав.

На осминафиналите кърджалийци гостуват на Марица в Пловдив на 26 ноември (събота) от 13:30 часа. В Арда очакват сериозна подкрепа от феновете си за визитата на кършиакалии.