За постигане на високи професионални успехи и включване в първа професионална футболна лига на българския футбол ПФК Арда 1924 днес бе отличен с отличието „Почетен знак  златен” на Община Кърджали. Отличието бе връчено от кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис, по време на заседанието на Общинския съвет.

Почти целият отбор на ПФК Арда 1924 и неговото ръководство присъства на събитието, за да получи отличието. „Сините” от Кърджали бяха посрещнати с бурни аплодисменти и ставане на крака от общинските съветници от всички групи в местния парламент, които си бяха заметнали клубните сини шалчета.

С благодарност за признанието и усилията на общината и лично на кмета инж. Хасан Азис, от трибуната към присъстващите в залата се обърна капитанът на отбора Пламен Крумов.

„Искам да ви благодаря за подкрепата, която ни оказахте през целия сезон. От името на целия отбор искам да благодаря на кмета на града, който през цялото време ни помагаше. Дай Боже и занапред да ни помага. Радвам се, че сме част от историята на този велик успех да вкараме отбора на Арда в елита. Дай, Боже, да имаме все по-големи успехи от тук насетне и заедно ръка за ръка да изпълняваме целите си”, каза капитанът на отбора.

Арда

източник: ПФК Арда 1924

Към присъстващите в залата се обърна и президентът на ПФК Арда 1924 Петър Пешев: „Искам да ви честитя този успех, който постигнахме заедно с вас. Футболистите, ръководството изживяхме една  много хубава година. Надявам се, че министърът на младежта и спорта ще си спази обещанието и ще помогне за осветлението на стадиона, за да може да играем тук домакинските си мачове от новия сезон и да се утвърждаваме в елита”. 

Предложението за удостояване на ПФК Арда 1924 с почетен знак златен бе направено от председателя на Общински съвет Кърджали Раиф Мустафа. То влезе като допълнителна точка в дневният ред на заседанието на Общински съвет Кърджали и бе гласувано единодушно от общинските съветници днес по време на редовното им майско заседание. Единодушно общинските съветници подкрепиха и предложението на кмета инж. Хасан Азис ПФК Арда 1924 да бъде награден с парична награда от 100 000 лева за постигане на високи професионални успехи и включване в първа професионална футболна лига.

Арда

източник: ПФК Арда 1924