Отборът на Арда записа първа победа на подготвителния лагер в Разлог. Играчите на Николай Киров се наложиха с 1:0 над Септември Симитли, а двубоят се игра на стадиона на новака във Втора лига. Гола вкара хърватинът Ловре Кнежевич, който кара проби в отбора.
 
През първото полувреме тимът от Кърджали създаде редица опасности пред вратата на домакините, но до гол така и не се стигна. В 16-та минута, когато Леони центрира към Радослав Василев, но изстрелът на нападателя с глава бе спасен. Малко по-късно Милен Желев отново комбинира с Василев, но и този път топката не влезе в мрежата. В 35-та минута играч на Септември можеше да си отбележи автогол, но топката срещна напречната греда. Две минути по-късно удар на Леони също се отби в гредата.
 
Втората част започна с положение пред вратата на Арда, но новото попълнение Васил Симеонов се справи под рамката. Единственото попадение бе отбелязано след хубава атака на двамата хърватски футболисти, които са на проби в Арда. Андре Бубняр намери хитро в наказателното поле Ловре Кнежевич, за когото не бе проблем от близко разстояние да се разпише.
 
Вратарят на кърджалийци Симеонов направи отлично спасяване в 73-та минута, а секунди преди края Кнежевич можеше да удвои преднината на Арда, но стражът на Септември изби топката в ъглов удар. 
 
Михаил Александров и Румен Руменов не взеха участие в мача, но тренират наравно с останалите футболисти.
 
Следващата контрола на Арда е със Славия на 25 юли.