Инвестициите, които ръководството на Арда в лицето на финансовия благодетел Румен Гайтански прави, продължават с пълна сила. В момента се подменя тревното покритие на основния терен, което е от най-новопоколение. За първи път в България се прави терен по този начин.

Арена Арда

източник: Гонг

Повечето стадиони у нас са покрити с чимове трева, които много пъти самите футболисти поставят обратно на терена. Тревното покритие на "Арена Арда" ще бъде посято с естествена трева. За целта се използваспециален сорт трева, която е съобразена с климата на региона.

Преди семената да бъдат положени, ще бъде извършена подмяна на дренажната система, както и монтирани 6 пръскачки за вода. След това ще бъде положен 30 сантиметров слой специален микс селектиран пясък, върху който ще бъде посята тревата. Очаква се това да се случи в средата на месец март, а след това след около два - три месеца терена ще бъде напълно готов. По подобен начин са направени почти всички стадиони в Англия.

Арена Арда

източник: Гонг

Освен това ще бъде изграден и втори терен с изкуствена трева, която също е последно поколение. Той ще бъде разположен зад Сектор "Б" Стойността на подмяната на тревното покритие и вторият терен е над 1
500 000 лв.,които ще бъдат платени изцяло от ръководството на Арда.

Арена Арда

източник: Гонг

След като бяха отпуснати финансовите средства от Министерството на спорта, с тях ще бъдат построени следните неща.

В Сектор "Б" ще бъде монтирано най-модерното табло в България. То ще бъде с големина 45 кв.м., и ще бъде изработено по най-модерна технология. То ще отговаря на абсолютно всички световни стандарти. Паралелно с това ще бъде изградено и поставено осветлението, което ще се състои от 4 стълба извън рамките на стадиона.

Арена Арда

източник: Гонг

Осветлението на " Арена Арда" ще бъде единственото в България с ЛЕД прожектори. След като това се случи, отборът на Арда ще може да играе домакинските си срещи в Кърджали. За феновете на отбора ще бъдат изградени специални фен зони, където преди и след домакинските мачове, те ще могат да се забавляват, както и даучастват в различни игри с награди, организирани от спонсорите на Арда.