Отборите на ЦСКА и Арда завършиха при резултат 0:0 в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. През първото полувреме нямаше попадения.

Във втората част имаше доста повече положения, но в крайна сметка до гол не се стигна и двата тима взеха по една точка от срещата на "Българска Армия".


start-photo.bg
66 снимки

Първата по-опасна ситуация дойде в 5-ата минута пред вратата на Арда. Дюкенс Назон успя да се измъкне с топката във вътрешността на наказателното поле, след което се завърта и потърси съотборник, но Умар Сако предотврати паса му. В крайна сметка и Анатолий Господинов трябваше да се намеси, за да улови топката.

Две минути след това Тобиас Хайнц си опита късмета с далечен изстрел. Топката обаче рикошира от крака на играч на гостите и прелетя встрани от вратата.

В 18-ата минута Тобиас Хайнц си нагласи топката и стреля извън пеналтерията на гостите. Ударът му по земя мина на сантиметри от страничния стълб, а Господинов само изгледа топката.

Три минути по-късно футболистите на Арда пожелаха дузпа заради игра с ръка на Емануел Шакич. Десният краен защитник обаче бе прибрал ръцете си до тялото и така Георги Гинчев остави играта да продължи въпреки претенциите от страна на кърджалии.

Гостите притесниха "червените" в 32-ата минута с няколко опасни центрирания. Първо такова дойде от корнер на Иван Тилев попадна около бялата точка, а Християн Петров изчисти с глава. Последва ново високо подаване, при което Преслав Боруков бе близо до това да стреля към вратата на Густаво Бусато, но бе изпреварен от Махмутович. Бразилският страж трябваше да избива и опасно изпълнение на Радослав Цонев от трудна позиция около минута след това.

В 38-ата минута Дюкенс Назон получи в наказателното поле и си бутна топката, за да си освободи пространство за шут. Ударът му обаче не затрудни особено Анатолий Господинов, тъй като бе насочен право в стража. Две минути след това Хайнц центрира след късо изпълнен корнер. До топката стигна свободния Енес Махмутович, който обаче не успя да стреля добре с глава, а топката мина встрани от целта.

Три минути преди края на редовното време на първата част Фаетон също имаше шанс да стреля към вратата на Арда. Неговият удар по земя обаче също се оказа лесно спасяване за Анатолий Господинов.

Последната ситуация в първото полувреме бе опасен удар на Матиас Фаетон, който потърси долния ляв ъгъл на вратата на Арда с хубав удар по земя. Стражът на гостите отново внимаваше и успя да избие в корнер, който не доведе до нова опасност пред кърджалии.

Две минути след подновяването на играта Джонатан Линдсет реши да стреля от дистанция. Изпълнението му обаче бе крайно разочароващо и прелетя високо над вратата.

В 49-ата минута пък Станислав Иванов бе изведен и шутира от ръба на наказателното поле. Ударът му бе силен и Бусато не успя да улови топката, която бе насочена към него. За негов късмет обаче тя не стигна отново до футболиста на Арда, който и бе затворен от защитник на ЦСКА.

Тобиас Хайнц бе намерен на далечната греда в 52-ата минута. Норвежкият халф бе свободен и веднага стреля към вратата от близка дистанция. Топката изглеждаше, че отива към вратата на Господинов, но преди това рикошира и излезе встрани от целта. 

В 58-ата минута на срещата напрежението се покачи. Дюкенс Назон атакува прекалено агресивно Принц Окезие, а Георги Гинчев отсъди нарушение. Футболистът на Арда обаче не успя да сдържи нервите си и влезе във физическа саморазправа с нападателя на домакините, който се стовари на земята, претендирайки, че е ударен с глава. По-сериозно последствия обаче за Окезие нямаше. 

В 65-ата минута Майкъл Естрада изпълни пряк свободен удар, но намери стената. Все пак топката се озова отново в него и той се впусна отдясно. Опита нещо като удар от трудна позиция, но изпълнението му бе неточно и мина над вратата.

Пет минути по-късно Майкъл Естрада тръгна на индивидуален пробив и нахлу в пеналтерията. След това стреля с десния си крак, а ударът му рикошира от защитник на Арда, след което срещна и страничния стълб.

В 78-ата минута гостите бяха близо до попадението. Станислав Иванов имаше страхотна възможност да открие резултата. Той показа отлична техника, след като бе намерен в наказателното на ЦСКА. Той финтира Махмутович и след това стреля, но Бусато бе излязъл напред и успя да направи решаващо спасяване.

Четири минути преди края на редовното време Преслав Боруков бе близо до гола, след като се озова във вътрешността на пеналтерията с топка в крака. Неговият удар обаче мина близо до вратата, но не попадна в целта.

FT ЦСКА - Арда 0:0

Стартовите състави на двата отбора:

ЦСКА: 1 Густаво Бусато, 19 Иван Турицов, 22 Енес Махмутович, 6 Християн Петров, 17 Емануел Шакич, 21 Амос Юга, 14 Тобиас Хайнц, 7 Джонатан Линдсет, 26 Марселино Кареасо, 11 Матиас Фаетон, 9 Дюкенс Назон

Треньор: Нестор Ел Маестро

Арда: 1 Анатолий Господинов, 3 Умар Сако, 6 Пламен Крачунов, 9 Преслав Боруков, 11 Мартин Стойчев, 12 Принц Ебенезер, 19 Тонислав Йорданов, 21 Радослав Цонев, 33 Иван Тилев, 77 Илия Юруков, 99 Станислав Иванов

Треньор: Александър Тунчев

подкрепя българския спорт