Левски и Арда не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в контролна среща на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ в София. "Сините", определено, бяха по-добрия отбор на терена и имаха почти всички ситуации в мача, но направиха редица пропуски чрез Фабио Лима, Александъл Колев, Марин Петков и Евертон Бала, който за пореден път се понрави с отиграванията си.

Това бе второ поредно нулево реми за Левски след предишната проверка срещу Черно море. Все пак столичани остават без загуба под ръководството на Станислав Генчев, след като преди това надделяха с 2:0 над Спартак Плевен и с 5:0 над новака в елита Септември София. На 13 юли (събота) ще бъде последната контрола за Левски срещу израелския Макаби Нетаня отново на „Герена“.

Арда, от своя страна, спечели с 2:0 и с 5:1 над Янтра Габрово и Струмска слава преди ремито с Левски. Последната проверка за кърджалийци ще бъде с косовския Дрита на 11-ти юли (четвъртък).

Снимки: LAP.bg
63 снимки


Първата интересна ситуация дойде в шестата минута и бе на сметката на Левски. Александър Колев получи в половината на Арда и комбинира с Патрик-Габриел Галчев на десния фланг, който след това го изведе отдясно в наказателното поле и нападателят стреля по диагонала към далечния ъгъл, но в аут.

Четири минути по-късно отново Алекс Колев засече с глава центриране от ъглов удар на границата на вратарското поле, но отново не беше точен.

Новият нападател на „сините“ продължи да обстрелва вратата на съперника, след като отново Галчев успя да го намери на границата на наказателното поле в 14-ата минута. Ударът с десния крак на Колев, обаче, премина покрай лявата греда на Анатолий Господинов в аут.

Левски можеше да открие резултата в 16-ата минута. Кристиан Димитров намери Асен Митков на центъра, който се обърна и веднага изведе на скорост зад защитата Фабио Лима. Бразилското крило напредна в наказателното поле и шутира по земята, но вратарят Господинов излезе и блокира изстрела с крак. Секунди по-късно Галчев се пребори за топката в половината на Арда и пробва шут от дистанция, но над вратата.

В 24-ата минута отново Алекс Колев застраши вратата на съперника, след като стреля силно от пряк свободен удар на добра позиция през стената, но вратарят Господинов изби.

Две минути след това топката бе центрирана от ъглов удар на първа греда в наказателното поле на Левски, където двама играчи на „сините“ се разминаха с топката, но нямаше играч на Арда, който да засече и бранител на домакините след това изчисти в нов ъглов удар. След неговото изпълнение Чинонсо Офор засече с глава, но много неточно.

В следващите минути темпото на игра спадна, а играта често беше прекъсвана заради нарушения. В 43-ата минута бившият футболист на Левски Борислав Цонев, който сега носи екипа на Арда, отправи силен удар от дистаниция, но високо над вратата на Пламен Андреев.

Минута по-късно Марин Петков проби отляво и върна топката към границата на наказателното поле, където Асен Митков бе сам фронтално срещу вратата, но не успя да засече добре кълбото и стреля неточно в аут.

Снимки: Startphoto.bg
98 снимки

На почивката Станислав Генчев направи две промени, като вратарят Пламен Андреев отстъпи мястото си на Матей Маркович, а Евертън Бала замени Антоан Стоянов.

В 58-ата минута Борислав Цонев получи отляво в наказателното поле и опита да комбинира със Станислав Иванов, но Вандерсон Цунами. Все пак юношата на Левски стигна до топката и подаде за Чинонсо Офор, който стреля към вратата, но Димитров застана добре и го блокира в корнер.

Три минути по-късно Евертон Бала получи отдясно на наказателното поле, обърна се добре вътре в него и стреля точно с левия крак, но в ръцете на резервния страж Петър Петров. В 64-тата минута Марин Петков намери пространство за удар от далечно разстояние, но далеч от целта.  

Четири по-късно футболист на Арда направи огромна грешка, като се опита да върне топката назад към Господинов. Алекс Колев, обаче, пресече паса, но останал един срещу един с вратаря, не успя да го преодолее.

В 71-ата минута Левски пропусна нова страхотна възможност за попадение. Алдаир комбинира с Евертон Бала отдясно в наказателното поле, който показа страхотен дрибъл между трима играчи на Арда и след това намери непокрития Марин Петков, който шутира силно с левия крак, но покрай дясната греда на Петров в аут.

Петнадесет минути преди края на редовното време Асими Фадига показа добра техника срещу Стоев и проби отляво в наказателното поле, след което върна за Карлос Охене, който стреля точно, но вратарят на Арда внимаваше и улови, макар и не първия път.

В 76-ата минута хубав удар на Фадига пред границата на наказателното поле профуча на сантиметри над напречната греда на Петров.

Десет минути преди края на редовното време Преслав Бачев беше изведен от Асен Чандъров отдясно в наказателното поле и шутира по диагонала към далечния ъгъл, но покрай гредата в аут.

В последната 90-ата минута Кристиян Йовов стреля в наказателното поле, но високо над вратата.

До края Левски продължи да търси попадение, което, обаче, така и не намери и по този начин направи второ поредно нулево реми след това срещу Черно море.


FT  | ЛЕВСКИ – АРДА  0:0

Контролна среща, Лятна подготовка 2024

Главен съдия: Димитър Буров, град София

Стадион: „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, град София


Стартови състави на двата отбора:

ЛЕВСКИ1. Пламен Андреев – 22. Патрик-Габриел Галчев, 5. Келиан ван дер Кап, 6. Вандерсон Цунами (к), 50. Кристиан Димитров, 71. Антоан Стоянов, 10. Асен Митков, 3. Майкон, 7. Фабио Лима, 88. Марин Петков, 9. Александър Колев

Резерви: 44. Матей Маркович (вр), 4. Виктор Любенов, 8. Карлос Охене, 11. Джавад Ел Джемили, 15. Александър Божилов, 16. Преслав Бачев, 17. Евертон Бала, 19. Кристиян Йовов, 20. Асен Чандъров, 21. Алдаир, 23. Патрик Мислович, 27. Борислав Рупанов, 77. Дейвид Михалев, 97. Асими Фадига

Старши треньор: Станислав Генчев

АРДА1. Анатолий Господинов - 30. Емил Виячки, 4. Милен Стоев, 93. Феликс Ебоа Ебоа, 33. Иван Тилев, 17. Илкер Будинов, 18. Джелал Хюсеинов, 10. Борислав Цонев, 11. Борис Тютюков, 99. Станислав Иванов, 9. Чинонсо Офор

Резерви: 13. Петър Петров (вр), 7. Стефан Статев, 20. Иво Казаков, 12. Сарп Полат, 27. Борис Тодев, 26. Бурак Акънджъ, 80. Бен Азис, 70. Николай Жеков, 19. Тонислав Йорданов

Старши треньор: Александър Тунчев

подкрепя българския спорт