Отборът на Арда Кърджали успя да излъже Ботев Пд в двубой от Група Б на плейофите в efbet Лига, печелейки с 1:0 в срещата, изиграна на стадиона в парка "Лаута". Двубоят беше равностоен в по-голямата си част, но в крайна сметка умората в състава на гостите си оказа думата и с гол на Радослав Василев в 81-та минута момчетата на Николай Киров се поздравиха с успеха. По този начин те изпревариха и съперника си на върха на група Б. 

Антон Узунов
32 снимки

Първият шанс в срещата дойде още в 4-та минута. След изпълнение на ъглов удар от Тодор Неделев Джонатан Перейра се извиси най-високо и стреля с глава, но ударът му се заби в земята и профуча над вратата на Месут Юсуф. 

Седем минути по-късно дойде и първото положение за "кърджалийци". Спас Делев получи на десния фланг, прехвърли топката на левия си крак и отправи много остро центриране към нападателя Радослав Василев. Василев не докосна топката, но въпреки всичко Янко Георгиев трябваше да се намеси, за да предотварти топката да влезе във вратата му. 

Темпото на мача остана високо и двата тима си размениха по няколко удара отдалеч, всички от които обаче не попаднаха в очертанията на двете врати. 

В 27-та минута дойде и най-спорното положение до момента в срещата. След чудесен удар отдалеч на Станислав Шопов топката срещна горната греда, преди да падне на главата на Лъчезар Балтанов, който я вкара във вратата на домакините. Попадението беше отменено заради засада, но при повторенията се видя, че такава по никакъв начин няма. 

Седем минути по-късно и гостите бяха близо до попадението. След няколко лъжливи движения на Спас Делев нападателят намери пространство пред наказателното поле на Арда и нацели горната греда на вратата на Янко Георгиев. 

В самото начало на втората част дойде сериозно положение за символичните домакини. След бърза контраатака и грешка в състава на Ботев Спас Делев беше болкиран току пред гол линията, преди удар на Иван Коконов отдалеч да бъде отклонен в корнер. 

В 67-та минута звездата на гостите Тодор Неделев не беше далеч от сензационен гол. Отново Неделев получи топката на около 30 метра от вратата на Юсуф и пробва топовен изстрел от място, който срещна горната греда на вратата на домакините. 

В следващите минути момчетата на Николай Киров затегнаха обръча около вратата на Янко Георгиев и в 81-та минута логичното се случи. След късо изпълнение на ъглов удар Светослав Ковачев отправи коварно центриране току пред Янко Георгиев. Стража не беше уверен, а от това се възползва стрелеца Радослав Василев, заби топката във вратата на гостите за 1:0. 

До края на срещата нови попадения не паднаха и по този начин домакините се поздравиха със заслужен успех, който ги доближи до заемането на първото място в Група Б от втората 8-ца в края на сезона. 

Арда - Ботев Пловдив 1:0

1:0 - Радослав Василев (81)

Ето и стартовите състави на двата тима:

Арда: Месут Юсуф, Милен Стоев, Емил Мартинов, Румен Руменов, Александър Георгиев, Спас Делев, Светослав Ковачев, Радослав Василев, Иван Коконов, Матеус Леони, Пламен Крумов; 

Ботев Пловдив: Янко Георгиев, Филип Филипов, Станислав Работов, Иван Бандаловски, Лазар Марин, Джонатан Перейра, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Станислав Шопов, Александър Тонев, Антонио Вутов;