Наставникът на Арда - Александър Тунчев, изрази задоволство от подготовката на кърджалийския тим, като подчерта, че резултатите от досегашните контроли не са от кой знае какво значение.

"Целим се този отбор да играе приятен футбол, разбира се, и да побеждаваме. За мен, колкото и да звучи нескромно, да се опитаме да се преборим за място в първата шестица", каза Александър Тунчев.

"Важно е футболистите да разбират изискванията, които имам към тях", обясни Тунчев и допълни, че няма контузени състезатели след натоварванията по време на тренировките. Единствено Лъчезар Котев няма да вземе участие в мача, защото изпитва леко неразположение. Всички други са на линия", каза старши треньорът на Арда.

На въпрос дали е доволен от новите попълнения Тунчев отговори: "Ако говорите за тези, които са от началото с нас - да. Ако питате за Палмарис (Жозе Едералдо Да Силва Жуниор), ще му трябва още малко време за да се аклиматизира, защото той е играл в шампионат, който се провежда в Бразилия".

По отношение на Ласана Н'Диае, Тунчев изрази надежда, че тази седмица нещата ще се финализират.

"Очакваме от ЦСКА Москва последни подробности", обясни той.

Към момента в отбора на Арда не очакват нови футболисти, освен ако не бъде привлечен някой под наем.

"Знаете, че шампионатът започва със седмица по-рано спрямо предишни първенства, така че до някаква степен ще бъде малко по-екстремно", заяви Тунчев.

Той подчерта, че има неща, върху които работи с тима, и се надява все по-бързо да бъдат изчистени грешките, които допускат.

"Колкото и да звучи като клише - необходимо е още време. Аз съм нов треньор, запознавам се още с тях, с всеки един по отделно, с качествата, които притежават, така че няма да бъде лесно. До момента работят сериозно във всяка една тренировка и не мога да не съм доволен като треньор", допълни Тунчев.

По отношение на стартовия състав той обясни, че ще бъде на конкурентен принцип.
"Който показва през седмицата и се труди, че заслужава да играе. Разбира се, имам някаква яснота евентуално кои могат да започват, но пак казвам - няма да има определени хора, които във всеки един мач ще започват. Всичко зависи според момчетата, това което показват по време на тренировки и разбира се в мачовете", обясни Тунчев.

Той изрази надежда, че по този начин ще се създаде конкуренция в отбора, която ще помага не само на отбора, но и на всеки един от състезателите, "защото без конкуренция се отпускаш". 

Отборът на Арда беше представен за новия сезон на "Арена Арда" преди контролата с Родопа Смолян.