Отборът на Левски посреща летящия високо тим на Арда Кърджали в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Двубоят стартира в 16:30 часа и ще можете да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg пък ще можете да проследите срещата минута по минута.

„Сините“ влизат в този двубой на фона на първата си победа от месец септември насам в първенството. Тя обаче беше много важна и дойде срещу един от лидерите в шампионата – Локомотив Пловдив. Това бе и дебютна победа за новия наставник Славиша Стоянивоч, който я постигна още в първия си двубой начело на столичани. В този мач се видя и положителна промяна в поведението на тима, като тепърва се очаква отборът да набере повече импулс и самочувствие.

Левски ще трябва да изиграе цели пет двубоя през месец декември, след като три мача им бяха отменени през ноември заради огромен брой заразени футболисти с COVID-19. Двубоят срещу Арда ще бъде и последното домакинство на „сините“ през настоящата календарна година.  

Кърджалийци пък са приятната изненада в сезона дотук. Възпитаниците на Николай Киров са трети в подреждането, като изостават на пет точки от лидера Лудогорец, като са и с два двубоя по-малко.

Арда е един от най-неприятните гости в елита дотук през кампанията. В пет от последните си шест мача кърджалийци дори не допуснаха попадение в своята врата, а също така е записал само 1 загуба в първите си 13 двубоя.

През първия полусезон двата тима не излъчиха победител. Тогава срещата помежду им приключи при резултат 1:1. Всъщност двата тима досега са изиграли само 3 мача помежду си в елита и Арда все още няма успех над "сините" - 1 равенство и 2 загуби.