Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с президента на Арда Петър Пешев, старши треньора Стамен Белчев и вратаря на отбора Иван Караджов, съобщават от щаба на тима.

По време на срещата ръководството на футболния клуб е представило пред премиера проекта за подобрения на стадион “Арена Арда” в Кърджали. Изграждането на осветление на стадиона е задължително условие, за да може клубът да играе домакински мачове в efbet Лига. Проектът предвижда още изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура. 

По време на срещата бе подчертано, че правителството изпълнява последователна политика за  изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

Бойко Борисов на среща с ръководството на Арда

източник: fcarda.bg

 

За да няма спекулации относно отпускането на финансови средства за ПФК Арда, ръководството на клуба е поело ангажимент пред министър-председателя да бъде организирана работна среща в Кърджали, на която да присъстват архитектите, изготвили проекта.

Проектантите ще представят подробно плановете за подобряване на стадиона пред премиера Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и пред министъра на финансите Владислав Горанов. Тази среща ще има за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от елита, като разходите ще се оптимизират максимално.

Бойко Борисов на среща с ръководството на Арда

източник: fcarda.bg

Обновеният стадион в Кърджали бе официално открит през месец май 2018 г. Спортното съоръжение бе ремонтирано основно за първи път след построяването си през 1961 г. Вложените средства са около 2 милиона лева.

Извършен е ремонт на футболното игрище и обновяване на настилката на лекоатлетическата писта, обновени са  трибуните за зрители, изцяло ремонтирани са прилежащите сгради и е направено благоустройство на територията на комплекса.  Чрез осигуряването на съвременна спортна инфраструктура стадионът отговаря на националните и европейски стандарти за провеждането на футболни състезания в Кърджали.

Бойко Борисов на среща с ръководството на Арда

източник: fcarda.bg