Спортният директор на Арда – Емил Кременлиев – коментира пред „Мач Телеграф“ състоянието и настроението в Кърджали преди финала за Купата на България.

„Настроението е като преди финал – приповдигнато. Всички сме концентрирани на 100% за този мач и се готвим много сериозно. Това, че сме стигнали до тук, само по себе си е много голямо постижение за Арда. Никой в Кърджали не е очаквал и не е вярвал, че толкова скоро, след като влязохме в Първа лига, ще сме на четвърто място и на финал за Купата. Затова ние няма какво да губим в този мач. Ще играем освободено, защото ЦСКА е фаворит и по-голямото напрежение ще е при тях. За нас самото участие в спора за Купата е успех. Разбира се, след като сме стигнали дотук, няма как да, не дадем всичко от себе си, за да победим“, започна изказването си пред нас героят от САЩ’94.

„В Кърджали има футболна култура, хората се радват, няма някаква голяма истерия. Е, разбира се, че и тук има такива, които говорят, че искат само победата и не признават нищо друго. Но повечето ни казват – играйте, раздайте се, пък каквото стане. Сигурен съм, че ще имаме голяма подкрепа от трибуните. Още в първия ден, в който пуснаха билетите за нашите фенове, бяха изкупени 1000. Мисля, че над 2000 души ще ни подкрепят срещу ЦСКА“, добави Кременлиев.

Антон Узунов
42 снимки

„Осем човека от тези, които играят редовно за нас, не започнаха мача в Разград. Опасявахме се от контузии и наказания и трябваше да го направим. Все пак ние изкарахме голяма част от сезона с 12-13 човека. Нямаме толкова дълга пейка, каквато е тази на ЦСКА. Загубата в Разград няма да ни се отрази. Не бяхме отписали този мач, но каквото и да правим, няма как в главите на играчите да не е мисълта за финала. Този мач е по-важен. Мисля, че и на ЦСКА няма да им повлияе за финала тяхната загуба в Пловдив. Ние се готвим и за продължения и за дузпи. Щом съществува такъв вариант, няма как да не се готвим за него.

Що се отнася до това, че на финала ще има ВАР, смятам че каквото е за нас, това и за тях. Наредихме сме и ние „барабар Петко с мъжете“.

На въпрос каква е прогнозата на Кременлиев за финала той каза: „Прогноза не искам да давам. Ако не вярвахме, че имаме сили да бием, въобще нямаше да идваме в София. Разбира се, че много искаме да играем в Европа. Който и отбор да дойде в Кърджали за евротурнирите, ще бъде празник за града. Готови сме и отговаряме на всички условия за турнирите. Хубаво е, че ако не успеем да вземем Купата, ще имаме втори шанс да стигнем до Европа, чрез бараж срещу седмия в първенството“.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.