Новата звезда на Арда Кърджали Конър Рандъл даде обширно интервю за читателите на GONG.BG. В него той сподели първите си впечатление от престоя си в България и Арда. Той заяви, че не е му е отнело много време преди да приеме офертата на ръководството на кърджалийския клуб. Футболистът добави, че решението е взел лично той, без да се е допитвал до дуото на ЦСКА Тони Уот и Греъм Кери. 

Здравей, Конър! Какви са първите ти впечатления след пристигането в България и след като се запозна с новите си съотборници в Арда?

"Чувствам се добре, вълнуващо е, това е ново предизвикателство за мен. Вече съм бил тук една седмица и е страхотно, че започнах тренировки с момчетата. С нетърпение очаквам да играя, много се наслаждавам за момента на престоя си".

Кой те посъветва да дойдеш в Арда? Познаваш ли Тони Уот и Греъм Кери, които преминаха в ЦСКА. Проведе ли с тях разговор преди да приемеш офертата?

"Не ги познавам лично. Решението беше мое. Възможността беше добра и не се колебаех много. Да дойда на ново място и да играя футбол, това си е изцяло ново предизвикателство. Беше решение, което взех сам и нямаше как да пропусна този шанс".

Какви са личните ти амбициите? Виждаш ли Арда само като стъпало към трансфер в по-голям български клуб или дори европейски такъв?

"Арда ми даде добра възможност да дойда и да играя. Напълно съм отдаден на клуба. Искам да продължа да тренирам, да си възвърна спортната форма и да помогна на отбора, колкото мога, за да си изпълнем целите. Напълно съм концентриран върху този сезон с клуба и това е единственото, за което мисля".

Клубът привлече мнозина качествени играчи през лятото, както и теб включително. Какво ти сподели ръководството като цел на тима през сезона?

„Нямаме конкретна цел. Когато говорех с клуба беше лесно решение за мен да дойда. Клубът е много амбициозен, иска да се развива бързо. Много е вълнуващ проекта, затова се надявам сезона да е добър. Нещата се развиват в правилната посока, както казахте бяха привлечени много добри играчи, така че смятам, че ще имаме добър сезон“.

След първите ти тренировки с клуба може ли да кажеш кой смяташ, че е най-добрият играч в отбора?

„Не мога да отлича никой. Отборът е пълен с много добри играч. Лесно е да се види, че отборът е добър. Тренировките са увлекателни и интензивни, съблекалнята е задружна и това е много важно. Чакам с нетърпение да играя с тези играчи през сезона“.

Какви са ти първите впечатления и от новия ти треньор Стамен Белчев? Как преминава тренировъчния процес, къде отделя треньора най-голямо внимание?

"Първото впечатление е отлично. Иска отборът да работи здраво и да е задружен. Това е много важно, да работим добре като колектив. Тренировките са много приятни и сесиите са много практически ориентирани, винаги са насочени към това да ни помогнат по време на самия мач. Първата седмица беше много задоволителна за мен. Вълнувам се за бъдещето".

Знаеше ли нещо за българския клубен футбол преди да дойдеш в Арда? Най-вече за някои от топ клубовете като ЦСКА, Лудогорец, Левски?

"Разбира се, имах идея за първенството и отбори в него. Често е имало мачове и в Европа между британски клубове и български, така че не ми беше напълно чуждо. Все пак предизвикателството е ново, има много неща, които не знам, така че съм готов да уча и да се подобрявам".

Автори: Емануил Тодоров и Дориан Делчев