Етър и Арда не се победиха и завършиха при резултат 1:1 във Велико Търново. Домакините откриха в началото на втората част, а попадението бе дело на Тонислав Йорданов. Равенството бе възстановено в заключителните минути на двубоя чрез Светослав Ковачев.

Двубоят на стадион "Ивайло" стартира вихрено. Спас Делев центрира остро от фаул в наказателното поле, но Здравко Илиев изчисти решително в ъглов удар. Домакините отговориха чрез Никола Колев, който изпълни бързо фаул и подаде към Милчо Ангелов, но ударът на нападателя бе много неточен.

Две по-късно гостите получиха добър шанс. Радослав Василев се възползва от грешка в отбраната на Етър. Нападателят подаде към нахлуващият на скорост Спас Делев, но ударът на последния премина над вратата. След ситуацията възпитаниците на Стамен Белчев поискаха дузпа, но главният съдия Валентин Железов не посочи бялата точка. Именно нисичкият атакуващ футболист бе най-активният в началните минути на двубоя.

Арда залагаше на висока преса и не даваше възможност на "болярите" да задържат по-продължително топката. Все пак "виолетовите" не трябваше да бъдат подценявани.

В 18-ата минута Александър Дюгеров изведе Здарвко Илиев отдясно. Бранителят напредна и центрира към Милчо Ангелов, който технично засече, но слабо и Иван Караджов улови.

Постепенно играта се поуспокои, като Арда продължи да бъде по-активният отбор. В същото време Етър се бе прегрупирал добре в собствената си половина.

В 26-ата минута гостите реализираха гол, но той бе отменен. Възпитаниците на Стамен Белчев разиграха заучено положение. Спас Делев подаде късо от фаул към РУмен РУменов, който центрира в наказателното поле. Радослав Василев стреля с глава, а след това Зоран Гаич реализира в мрежата на Христо Иванов, но бранителят бе в положение на засада и главният съдия Валентин Железов правилно отмени попадението.

Три по-късно пред "болярите" се откри добра възможност. Яни Пехливанов центрира в наказателното поле, където Милчо Ангелов стреля с глава, но слабо и топката бе уловена без затруднения от Иван Караджов.

В 32-ата минута домакините създадоха и най-чистата си възможност да открият резултата. Тонислав Йорданов се пребори в центъра и подаде към Никола Колев. Халфът напредна и от границата на наказателното поле нанесе плътен удар, след което Иван Караджов решително изби.

В следващите минути играта се накъса след нарушения и действията на терена се изнерви. 

В 44-ата минута се получ неразбирателство в отбраната на Етър, след което Христо Иванов не се намеси добре. От това се възползва Румен Руменов, който нанесе удар, но топката се спря в бранител на "виолетовите". Веднага след това пред Румян Ховсепян се откри добър шанс. Арменецът отправи удар от дистанция, но той бе слаб и Христо Иванов улови.

На почивката двмата треньори не направиха промени по съставите си и футболистите, които стартираха срещата останаха на терена.

Гостите стартираха активно втората част. В 47-ата минута Спас Делев центрира в наказателното поле, където Радослав Василев на задната греда стреля с глава, след което последва великолепна реакция на Христо Иванов.

Постепенно "болярите" заиграха по-добре и това даде резултат.

В 54-ата минута Антон Огнянов центрира в наказателното поле от ъглов удар. Множество футболисти се разминаха с топката, която попадна в Тонислав Йорданов. Младият нападател мигновено стреля и реализира в мрежата на Иван Караджов. Това бе втори пореден гол за него, след като в понеделник отбеляза във вратата на Витоша Бистрица.

В следващите минути Арда упражни натиск, но липсваха положения пред Христо Иванов. В същото време Етър се прибр в своята половина и изчакваше удобоен момент за организиране на бърза контраатака.

В 73-ата минута се откри отлична възможност Арда да възстанови равенството. Светослав Ковачев центрира в наказателното поле. Здравко Илиев не се намеси добре и Спас Делев центрира към Иван Коконов. Крилото опита удар, но се получ пас към непокрития Радослав Василев. Нападателят вместо да вкара от 2-3 метра отправи много слаб удар и Христо Иванов се намеси решително.

В 77-ата минута Спас Делев се откъсна зад отбраната на Етър и падна след съприкосновение с Яни Пехливанов, но главният съдия Валентин Железов посочи играта да продължи.

В 86-ата минута най-активният на терена Спас Делев се пребори в наказателното поле и подаде към Светослав Ковачев. Крилото залъга Божидар Кацаров и стреля, но право в ръцете на Христо Иванов. В ответната атака домакините отговориха. Антон Огнянов центрира в наказателното поле, където Флорент Боджадж отблизо стреля в аут.

Крепостта на Етър рухна в 89-ата минута Христо Иванов овисна при центриране в наказателното поле, от което се възползва Светослав Ковачев и отблизо изравни. Арда имаше още една възможност след изравнителното попадение, но удар от дистанция на Румян Ховсепян бе уловен от стражът на домакините.

След поделените точки двата тима не променят местата си в класирането. Етър остава на 10-ата позиция с актив от 24 точки, докато Арда е 9-и с 28 пункта. В следващият кръг "болярите" гостуват на Локомотив Пловдив, а в същото време кърджалийци приемат Дунав.

ЕТЪР - АРДА 1:1

1:0 Т. Йорданов 54'

1:1 Св. Ковачев 89'

 
 
СЪСТАВИТЕ:
 
ЕТЪР: Христо Иванов, Адравко Илиев, Александър Дюлгеров, Красимир Станоев, Яни Пехливанов, Никола Колев, Анон Огнянов, Божидар Кацаров, Флорент Боджадж, Тонсилав Йорданов, Милчо Ангелов
 
Ст. треньор: Петко Петков
 
АРДА: Иван Караджов, Стойчо Атанасов, Илиас Хасани, Зоран Гаич, Матеус Леони, Дарен Сидоел, Румян Ховсепян, Румен Руменов, Иван Коконов, Спас Делев, Радослав Василев
 
Ст. треньор: Стамен Белчев