Треньорът на Дунав Людмил Киров бе в добро настроение след успеха над Арда с 2:0 в Пловдив. Младият специалист заяви, че тимът му е бил по-добрият отбор през целия мач и напълно заслужено е стигнал до победата.

„Бяхме по-добрият отбор през всичките 90-те минути. Благодаря на футболистите, защото им казах, че трябва да се вземат точки. Ще има насрение и ги поздравявам за успеха. Сега ще се приберем щастливи към Русе", заяви Киров.

"Първият гол и червеният картон бяха разковничето. Търсихме втори гол. На полувремето се прибрахме с два гола аванс, което беше много добре. Бяхме по-добрият отбор през целия мач. Важното бе да победим. Но важните мачове предстоят", добави още той.

"Тази победа ни беше много важна, защото на футболистите им трябваше малко самочувствие. Загубите им се отразиха лошо преди това. Сега ще има повече настроение на тренировките през следващата седмица“.

„Има настроение. Футолистите са убедени, че идва по-добро бъдеще при смяната на собствеността. Арда е много симпатичен отбор с добри футболисти. Отново ги победихме. Но не делим отборите и във всеки мач излизаме, за да спечелим. Младите футболисти тренират много време с мъжкия тим и се стремим да ги включваме в игра. В следващите мачове ще давам още повече шанс на тях“, каза Киров.

„Разговарях с футболистите и решихме да играем с двама централни защитници и няма значение, ако всеки си изпълнява ролята, за която е сложен. Не смяната на схемата изигра някаква роля“, добави още той.