Футболистът на Арда Кърджали Михаил александров даде интервю специално за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Той говори за своето състояние в момента, ситуацията в Арда, разказа за разликите между руското и българското първенство, както и какви са неговите амбиции и цели.

Състояние и форма: "Ако кажа, че се чувствам страхотно ще излъжа. При всички положения не ми е много комфортно, но гледам да се приспособя. Тренирам вече с отбора от няколко оседмици. Чакаме удобния момент, не искам да бързам, тъй като съм достатъчно време извън терените и един, два дни няма да направят голяма разлика. Още от първия ден няма никакъв страх. Казал съм го и на хората, с които работим тук, че при мен страха няма никаква роля. Става въпрос за физическите ми данни към момента. Нормално е след толкова дълга пауза да има дисбаланс, който тепърва с игри, мачове и тренировки трябва да се върне. Пътят е дълъг".

"На жена ми й беше по-тежко отколкото на мен. Вършеше цялата работя, когато бях с патерици, когато се възстановявах. На нейните плещи падна цялата работа. Всеки, който е бил до мен гледаше по някакъв начин да ми помогне, за което съм изключително благодарен."

"Аз никога не съм спирал да гледам българския футбол. Интересувам се от българския футбол. Знам какво е нивото сега, както и преди. Някаква съществена разлика не виждам, но пък надявам се отборите да вървят в една възходяща линия, което ще е по-добре за всички".

Арда Кърджали: В съотношение на начин на работа, с правилни методи за работа, тъй като разликата чужбина-България е много голяма. Начинът на работа много ни куца в дадени моменти и оттам идва голямата разлика в класите. Няма какво да се лъжем - отбор от Б група, който влиза в А група не очаква да стане шампион. Случвало ми се е и това, но не е практика. Мисля, че шестото място към момента е постижение за отбора и трябва да се върви все по-нагоре и по-нагоре. аз съм си поел по своя път и не съжалявам за него. Тук съм, чувствам се добре, момчетата ме приеха доста добре, за което съм благодарен".

Опитът и разликите: Всяка първенство си има специфика, нещо, с което е по-различна от другите. В Полша залагаха на рекламата, като цяло връзка с медиите. Имаше 20 камери, които те снимаха преди мача, по време на мача, след мача.

Може би тук интересът към футбола не се е засилил. Не само откъм медиите, но и откъм феновете. Естествено има вина и самият футбол. В Полша ми направи страхотно впечатление това, че навсякъде имаше хора, които се занимаваха с теб. Тук го караме така колкото да мине. В Русия нещата са на доста високо ниво. Това е шестото най-добро първенсто в Европа и няма как по никакъв начин да го сравня с българското.

Арда трябва да се бори за достойното си представяне и начин на игра. Много хора гледат успеха като бройка, а не като представяне. За мен едно добро представяне е по-добро от трите точки. Отборът е млад, амбициозен и, ако иска да продължава нагоре трябва да показва игра. До момента всяка точка, която е спечелила Арда е направена с доста труд и много лишения. Ако сравняваме сега Лудогорец с Арда разликата е доста голяма. Лудогорец има база, която няма може би на Балканите. Тя се сранява с големи европейски отбори. Независимо с първия или втория отбор Лудогорец е хегемон. Не мисля, че някой ще ме осъди за това нещо. Разликата е огромна, чисто футболно, с качеството на футболистите и трябва да приемем това нещо. Едно време нещата се разделяха на "сини" и "червени".  В момента не е така. Това трябва се приеме и като мотивация за тези два отбора, защото най-великите публики в България са тези две. Лудогорец е тотален фаварит към момента". 

Амбиции и цели: Мечтая да съм здрав, колкото и клиширано и глупаво да е за някой. Колкото и да работиш, ако не си здрав, колкото и талант да имаш, ако не си здрав нищо няма да се получи. Пожелавам си единствено здраве, а останалото съм го оставил на този отгоре, който си знае работата".