Старши треньорът на Арда Николай Киров анализира изминалия сезон на кърджалийци, през който отборът завърши на 4 място в крайното класиране на efbet Лига и достигна финала за Купата на България. Белия е на мнение, че трудното за клуба тепърва предстои, а едно от най-тежките стъпала в развитието на тима ще е участието в Лигата на Конференциите.

"Все още си мисля, че можехме да се представим и по-добре този сезон. Това, което направихме, се дължи най-вече на старанието на футболистите, както и на спокойствието, което ни дава ръководството. Сега идва по-трудното - Лигата на конференциите. Самото участие в Европа е коренно различно от участието в нашия шампионат. Доста промени претърпя Арда в тази година. Хубавото беше, че имаше 7 двубоя, които да доиграем от миналата година, за да мога да преценя от какви играчи се нуждаем. Футболистите разбраха идеите, които ние имахме като треньорски екип и успяхме да постигнем тези резултати. Българските състезатели при нас винаги са първа опция. На някои постове обаче има дефицит от такива играчи у нас и е възможно да се ориентираме към чужденци", сподели той БНТ.

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.