Отборът на Арда Кърджали победи с 3:1 Хасково в контролна среща. Това беше първа проверка за тима след проведения лагер в Банско.

Стамен Белчев направи тази проверка, за да види в какво състояние са всички футболисти , с които разполага. Двубоят с Хасково се игра на ст. „Хасан Семерджи“ в Момчилград, информират от щаба на Арда.

Резултатът бе открит в началото на второто полувреме, когато точен бе Петър Христов. В 69-та минута Борис Бисеров си отбеляза автогол и покачи на 2:0. Символичните гости успяха да намалят резултата чрез Дамян Чаушев в 75-та минута, за да дойде 84-та, когато отново Христов се разписа за крайното Арда – Хасково 3:1.

Последната контрола за Арда преди старта на Първа лига, ще бъде в събота 6 юли от 18:00 часа на Арена Арда. Билетите за историческата първа среща в Първа лига срещу Ботев Пловдив вече са в продажба.

Сектор А ложа – 15 лева

Сектор А – 7 лева

Сектор В – 10 лева

Сектор Б – 5 лева

Състав на Арда: И.Караджов, Д.Лозев, В.Василев, З.Гаич, Ал.Георгиев, И.Коконов, Р.Овсепян, Ж. Аморим, Е.Мартинов, Р.Василев, Илиша Сам

Резерви: Н.Банков, М.Юсуф, П.Крумов, М.Стоев, Ив.Димитров, В.Бегюзов, М.Плахов, Е.Карадайъ, А.Осман, П.Христов, Л.Уилям, Н.Димитров